Meester Glasblazer en Kunstenaar Johan De Vries Creëert sinds 1999 zijn werk in de Old Ambt glasblazerij welke gevestigd is op de Nederlands –Duitse grens te Bad Nieuweschans.

Het werk van Johan valt op door de vloeiende heldere kleuren. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet, zoals bij geblazen glas gebruikelijk is, de vorm het uitgangspunt. Kleur en tekening zijn primair, de vorm geldt vooral als de drager van.

De vormen zijn meestal eenvoudig en lijken bijna als vanzelfsprekend vanuit de draaiende beweging van de blaaspijp te zijn ontstaan. Hierbij geeft Johan kleur en tekening de vrijheid om ook een rol te spelen bij het dirigeren van de vorm, waardoor een meer harmonisch evenwicht wordt gerealiseerd tussen kleur en object.

De natuur is daarbij zijn inspiratie. In de tekeningen die in het glas ontstaan ,zijn vaak natuurwezens, zoals vissen ,vogels en dieren te ontdekken, die leven in bijzondere boven – en onder waterlandschappen. Zijn glassculpturen zijn dan ook zeer bijzonder.

Het werk van Johan wordt geëxposeerd in galeries in heel europa , maar ook de States en Canada. Opdrachten voor o.a. DE Gasunie, de N.O.M. en Philips hebben er toe bijgedragen dat zijn werk ook in India, China en Japan geëxposeerd en verkocht wordt.

johan-de-vries-9

Johan de vries 4  Johan de Vries 3