Carlos  Caluwier  is naast  zelfstandig kunstenaar ook Leraar Monumentale kunsten te Zwevegem. Naast zijn 6 jarige  opleiding aan de Koninklijke Academie voor Teken – en Schilderkunst in Kortrijk richting Bouwkunde, vervolgde hij zijn opleiding  grafiek aan het Gemeentelijk Atelier voor Beeldende kunsten te Zwevegem. Aansluitend daarop 7 jarige opleiding  Tekenkunst  aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Menen.

Sommige artiesten zijn uniek met de werken die ze creëren. Carlos Caluwier is één van hen!

Al jaren probeert hij die perfecte vorm in zijn werk te ontwikkelen, een beeld dat alle overbodige elementen weglaat, alleen de pure esthetische rondingen.  Hij deed er jaren   over en het koste hem veel energie, maar ging door en kwam uiteindelijk tot het : CORPUS.  Hij ontwikkelde daarmee  creaties die hun uniciteit  in welke materiaalsoort grootte of kleur  of waar ook tentoongesteld  altijd zullen behouden.

Met zijn werk mocht hij in de afgelopen jaren diverse prijzen in ontvangst nemen, en heeft hij naast zijn talrijke exposities ook de nodige opdrachten weten te verwerven.