Marc Janssens (1969 ) volgde zijn opleiding Plastische kunsten SISA te Antwerpen, toegepaste grafiek  ST-.lucas te Antwerpen, alsook Beeldhouwen aan Academie te Mol.  Als hedendaagse kunstenaar gaat Marc Janssens de actuele thema’s alsook de dagelijkse indrukken niet uit de weg deze vormen grotendeels zijn bron van inspiratie.

Marc Janssens geeft gestalte aan een ander soort verwording een door poëzie vertroffen mutatie. Een droomwereld waarin mens en object eenzelfde gegeven zijn. Hij puzzelt  met fijn vingers en radertjes, vleugels welke vliesjes zijn,  en minuscule motoren met stof dat in vlekjes roest zit ingebakken.

Hij ontwerpt menselijke monstertjes die een zijn geworden met hun vliegtuig dat ook al niet opstijgt. Hij borduurt met keramiek en verpulverde materialen gedrochten die zijn ontsnapt uit de grotten van een eeuwenoud ritueel.

Het zijn allen prettige dingetjes die uit het versleten zijn en het onverwachte van hun uniform of hun harnas hun charme halen, en op poëtische wijze beroerd worden door de zorgvuldige vingers van de tijd.

Marc Janssens confronteert zijn toeschouwers met een huiveringwekkend relevante doch postmoderne ironische en vaak op de verkrampte lachspieren werkende synopsis van onze redicule en precaire condition humain.

Bijzonder werk!

marcjanssens2      marcjanssens3

marcjanssens1