Menno Baars (1967 ) geboren in Utrecht studeerde filosofie en geneeskunde aan de universiteit van Utrecht en aan Harvard Medical School. In Nieuwegein is hij opgeleid tot cardioloog.

Hij begon eind jaren ’90 vanuit het niets te schilderen en heeft geen kunstacademie bezocht. In 2007 kwam het overzicht “ Hart Voor Elkaar “ uit, een boek vol afbeeldingen van zijn schilderijen en gedichten van de in 2010 overleden dichter Driek van wissen. Er volgt internationale erkenning.

Baars neemt deel aan gerespecteerde Amerikaanse kunstbeurzen en heeft exposities in Monaco en Dubai. Op het Peter stuijvesant Bal in York schildert hij live voor de Nederlandse Koninklijke Familie. In 2008 beschildert hij ,in opdracht van de Schiphol Group een passagiersvliegtuig door er vanuit een helikopter verf op te smijten. In de daarop volgende jaren volgen hierop vanuit zijn hand vele toonaangevende projecten. In 2013 vinden er wereldwijd solo exposities plaats van nieuw en oud werk in Paramaribo, Suriname, San Francisco US en Beijing China

Van voorzichtig schilderen,met herkenbare en vrolijk makende figuren,tot woeste kleur erupties en luciditeit en vlotte veranderingen, kenmerken van een zichzelf steeds vernieuwende expressionistische kunstenaar. In de laatste jaren zien we een ontwikkeling in zijn werk van verrassende vlakverdeling en ruimtelijkheid, in de zijn monumentaal overkomende composities op groot formaat, abstraheringen van mensfiguren waar kinderlijke ongeremdheid en onstuimig plezier uitstralen, ze weerspiegelen onverminderd zijn levenslust, zijn gevoel voor humor en zijn afzonderlijke individualiteit.

Een alom gerespecteerd kunstenaar waarvan zijn werk zich bevindt in collecties van internationaal georiënteerde ondernemingen alsook particuliere kunstverzamelaars.

forever2010mennobaars70x70cmacryliccanvas

a