Sjer Jacobs ( 1963 ) veelzijdig kunstenaar  is zolang hij zichzelf kan herinneren al bezig met kunst. Na zijn middelbare schoolopleiding studeert hij aan de docentenopleiding  voor tekenen en handvaardigheid in Maastricht en behaalde zijn lesbevoegdheid . Daarop aansluitend  vervolgt hij zijn studie  aan de stadsacademie in Maastricht.

Zijn werk  wordt  getypeerd als expressionistisch figuratief, waarbij zijn werk dan ook  een geheel eigen herkenbare stijl vertoont. Zijn inspiratiebron ontleent hij aan de mens in zijn dagelijkse bestaan, hij heeft daarbij een scherp oog voor details, herkenbaar aan de vele gezichten en handen in zijn werk  waarmee hij de gemoedsrust van de mens in zijn werk van mensen weet weer te geven.

Zijn  geabstraheerde mensfiguren  zijn een samenvoegingen van meerdere personen die hij heeft geobserveerd, het gaat daarbij niet om de perfecte gelijkenis, immers de toeschouwers  kan door deze beelden zijn eigen beelden hierbij op oproepen.

Naast  keramiek, brons en glassculpturen heeft deze kunstenaar zich zeker ook een plaats in de schilderkunst weten te verwerven.

Zijn oeuvre in de kunst  is dan ook zeer groot en wordt op de vele nationale en internationale beurzen  zowel door bedrijven, collectioneurs en  particulieren  zeer gewaardeerd .