Een Belgische kunstenaar geboren te Kortrijk .  In 1993 wordt zijn zoon geboren.  Deze belangrijke gebeurtenis  probeert hij zoals hij aangeeft  wellicht onbewust te vatten door het creëren van zijn eerste beelden. Ze vormen het startpunt van een niet-aflatende  creativiteit en evolutie als kunstenaar. Zijn beelden worden vervaardigd uit klei,ijzer ,gips en was.  Daarnaast worden zijn creaties  ook in brons afgegoten.

Lieve is een soort schepper: zijn handen hervormen de wereld, en vormen zijn eigen wereld. Het kan allemaal en het wordt er alleen maar echter en werkelijker op. Soms beangstigend, maar het blijft uitnodigend  tegelijkertijd  .

Zoals hij zelf aangeeft ‘’ zien, proberen te begrijpen, een voortdurende nieuwsgierigheid, herscheppen en bewerken, dit zijn mijn creaties die op zich niet belangrijk zijn . Zij vormen ook niet het einddoel. Het zijn enkel stopplaatsen  die mij verder op weg helpen : een zoektocht zonder einde ! ‘’ Anders  dan cynisme dat een liefdeloze onthouding is, getuigt het technisch bijzonder sterke werk  van Lieve Demunter een liefde volle  omhelzing van alles wat is.

Zijn werken tentoon gesteld op binnen en buitenlandse  exposities wordt  alom zeer gewaardeerd.

Lieven-de-Munter

lieven-Demunter