PAZ betekent Vrede, zij is geboren in Zaragoza, Spanje te midden van droge landschappen, okerkleurige aarde en door erosie gevormde rotsen. In het verloop van jaren volgt zij een studie in de informatica, welke zij naar verloop van tijd stopt om zich vanuit haar in eerste instantie, bijbaan in de keramiek zich volledig verder te richten en te ontwikkelen in de wereld van keramisten. Door veel  studie en de opgedane kennis en werkervaring heeft zij dan ook in de loop van de tijd veel erkenning voor haar werk verworven.

Klei vormt voor haar een uniek materiaal. Met klei kan zij zich bewust of onbewust uiten, haar ideeën en illusies maken met de willekeur van het materiaal, dat op een bepaalde manier samen met de vlam, haar uiteindelijke vorm zal ontwikkelen.

In 1989 verhuisde zij naar Nederland en heeft daar inmiddels ruim 20 jaar haar eigen atelier.

Haar creaties bestaan uit vrouwen met een Afrikaans uiterlijk met gesloten ogen. Vanuit haar beeldvorming ziet zij deze vrouwen als symbool voor een enorme innerlijke kracht en doorzettingsvermogen. Veel van haar beelden zijn voorzien van een henna tatoeage welke zij geleidelijk zag ontstaan. Vrouwen in hun volledige kracht en in verbinding met hun innerlijke energie naakt en vastberaden.

Haar werken zijn zowel voor binnen als voor buitenomgeving  toepasbaar.

Haar sfeervolle en krachtige creaties genieten alom veel waardering, waarbij zij inmiddels vele nationale en internationale exposities op haar naam heeft staan.